Nieuwe beelden en informatie op tv over gewelddadige dood van Sjaak Groot uit Berkhout

Er is in Opsporing Verzocht eerder aandacht besteed aan de dood van Sjaak Groot. Dinsdag opnieuw.

Er is in Opsporing Verzocht eerder aandacht besteed aan de dood van Sjaak Groot. Dinsdag opnieuw.© Foto Mediahuis

Michiel Snik
Berkhout

De politie toont dinsdagavond nieuwe informatie op televisie over de gewelddadige dood van Sjaak Groot uit Berkhout.

Weduwnaar Groot stond bekend als een behulpzame man die bij wijze van hobby Amerikaanse oldtimers opknapte in zijn loods achter diens woning aan het Oosteinde. In de nacht van 13 op 14 juni werd hij om het leven gebracht.

Over mogelijke daders gaan er allerlei hardnekkige geruchten in het dorp. „Hij was altijd bezig met handel en deed alles in contanten. Dan loop je het risico dat een keer de verkeerde aanbelt”, vertelde een Berkhouter eerder tegen deze krant. Een familielid van ’de koude kant’ vermoedt dat hij inbrekers heeft betrapt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tot nu toe heeft de politie echter niemand aan kunnen houden, ondanks verschillende verzoeken om tips. Politiewoordvoerder Koos Venema meldt dat er dinsdagavond in Opsporing Verzocht belangrijke nieuwe beelden worden getoond van een man die meer zou kunnen vertellen aan de politie. Ook wordt nieuwe informatie bekendgemaakt. ,,Wij hopen daarom dat veel mensen kijken’’, zegt Venema. De beloning van 15 mille voor de gouden tip staat ook nog steeds uit. De uitzending op NPO1 begint om 21:20 uur.

Lees ook: Veertig tips over moord op Berkhouter Sjaak Groot

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen