Hoezo minder parkeerplaatsen op Willemsoord? Waarom staan die hekken daar? Nou, dat heeft allemaal te maken met de bouw van het stadhuis

Parkeren voor de Kampanje.© Archieffoto

Arie Booy
Den Helder

Op Willemsoord zijn minder parkeerplaatsen beschikbaar vanwege de op handen zijnde bouwwerkzaamheden voor het stadhuis.

Tevens zal er volgende week een inspectieonderzoek op de kade langs de Weststraat uitgevoerd worden. Dat meldt directeur Ariane Hoog van Willemsoord BV aan de gebruikers van panden op de Oude Rijkswerf.

Volgens Hoog zijn er minder parkeerplaatsen op het terrein beschikbaar door de geplaatste hekken ten behoeve van het bouwterrein voor het stadhuis. ,,Afgelopen vrijdag was het parkeerterrein meer dan vol. Hierdoor is besloten om verkeersregelaars, indien nodig, vroeger in te zetten om een en ander in goede banen te leiden”, stelt de directeur.

Ze roept ondernemers die grotere drukte verwachten dit te melden, zodat verkeersregelaars en bewakers tijdig kunnen worden ingezet.

Het inspectie-/grondradaronderzoek gebeurt komende week op kade/plint. De exacte datum is nog niet bekend, dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het gaat om twee gebieden nabij de toegangsbrug en nabij Pinas. Ook wordt een lijn over hele lengte van de kade gescand op een halve meter afstand van de kade.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.