Na Huizen gaan nu ook de Blaricumse supermarkten op zondagochtend weer dicht

Ook in Blaricum moeten de supermarkten na komend weekend op zondagochtend weer dicht.© STUDIO KASTERMANS

Mirjam van Twisk
Blaricum

Niet alleen in Huizen, maar ook in Blaricum worden deze maand de tijdelijk verruimde openingstijden van de supermarkten teruggedraaid.

De verruiming van de openingstijden van de supermarkten werd ingevoerd als tijdelijke coronamaatregel. Door de winkels toe te staan ook op zondagochtend de deuren te openen zou het winkelend publiek tijdens de coronapandemie beter gespreid kunnen worden. Dit tijdelijke gedoogbeleid vervalt na 31 oktober. De supermarkten zijn inmiddels geïnformeerd dat zij komend weekend voor het laatst op zondagochtend open mogen zijn.

In Huizen gebeurde dat eerder deze maand al. Dat leidde toen tot protesten van met name Albert Heijn. Deze grootgrutter wees daarbij op Blaricum, waar de supermarkten wel op zondagochtend open zijn. Die ongelijke situatie wordt nu dus rechtgetrokken.

Burgemeester en wethouders van Blaricum willen nog niet vooruitlopen op wat er gebeurt als het kabinet volgende bekend maakt dat de coronamaatregelen toch weer worden aangescherpt omdat de besmettingscijfers snel oplopen. ’We kijken verder als blijkt dat dat wenselijk is’, zo laat wethouder Anne-Marie Kennis weten.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen