Albert Heijn in Purmerends winkelcentrum Makado op precies dezelfde plek waar die 24 jaar geleden de deuren sloot

De vorige Albert Heijn-winkel in het Makado winkelcentrum in Purmerend, periode 1990-1997.© Foto Stichting Albert Heijn Erfgoed

Robert Jan van der Woud
Purmerend

Het omvormen van de Deen supermarkten tot Vomars, Dekamarkten en Albert Heijnwinkels heeft voor het Makado winkelcentrum in Purmerend een bijzonder gevolg. De Deen wordt daar een AH, en dat betekent na 24 jaar een terugkeer van de Zaanse grootgrutter in het Makado.

De AH-winkel vestigt zich op de plaats van de Deen, op exact dezelfde locatie waar die in 1997 zijn deuren sloot. De winkel wordt momenteel verbouwd en opent op maandag 8 november om 16 uur. Het personeel dat tot nu toe bij Deen werkte, is overgenomen door Albert Heijn.

Ook supermarktmanager Mohamed Nkoubi blijft van de partij. ,,We vieren een gezellig feestje met onder andere mooie openingsacties en de bekende, levensgrote hamster. De eerste 150 klanten krijgen een leuke attentie.”

De Albert Heijn in het Makado winkelcentrum wordt aangepast naar de nieuwste inzichten, met een ruim opgezet versplein, gemak voor de klant en digitale innovaties. De winkel wordt voorzien van zelfscankassa’s.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.