Renovatie Loopuytpark van start. Ereplek voor de stenen met de naam van de ’Julianadorper van het Jaar’

Wethouder Heleen Keur (vijfde van rechts) heeft het startsein gegeven voor de herinrichting van Loopuytpark. De herdingsstenen zijn al gelicht.© Foto George Stoekenbroek

Hans Brandsma
Julianadorp

Ondernemers, raadsleden en bewoners verzamelden zich woensdagmiddag in het Julianadorpse Loopuytpark. Wethouder Heleen Keur gaf het het beginsignaal voor de werkzaamheden, die de komende maanden leiden tot een metamorfose van het park dat zich uitstrekt van winkelcentrum De Riepel aan de noordkant tot aan de Ontmoetingskerk aan de overzijde.

De aanwezigen moesten zelf ook de handen al uit de mouwen steken. Een aantal stenen tegels werd al uit het straatbeeld gehaald. Dat was met reden. In de tegels die bij de muziekkoepel op het plein liggen, staan de namen van de ’Julianadorper van het Jaar’, een prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan een dorpeling die zich verdienstelijk heeft gemaakt. Ook na de renovatie van het Loopuytpark keren de stenen met de namen terug op nagenoeg dezelfde plek. Dat geldt tevens voor de herdenkingssteen van de de stichter van Julianadorp, de in 1924 overleden Pieter Loopuyt jr. Als alles volgens plan verloopt, is ’nieuwe’ Loopuytpark in het voorjaar gereed. De gemeente heeft beloofd dat tijdens de bouwwerkzaamheden de winkels en instellingen in het centrum van Julianadorp bereikbaar blijven.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.