Ajax heeft op De Toekomst plannen voor een mini-stadion

Trainingscomplex De Toekomst.

Trainingscomplex De Toekomst.

Amsterdam

Bij de concrete plannen van Ajax om het trainingscomplex op De Toekomst te gaan uitbreiden op de naastgelegen grote parkeerplaats, bekend onder de naam P2, hoort ook de bouw van een nieuw mini-stadion. Jong Ajax en de Ajax-vrouwen zullen er hun wedstrijden afwerken.

Ajax denkt aan een stadion met een capaciteit van 3.000 tot 3.500 plaatsen, maar dat kan worden uitgebreid. „Het is nog te prematuur om nu al definitieve aantallen te noemen”, aldus een woordvoerster.

Het is nog niet bekend hoe het mini-stadion gaat heten. Het is mogelijk dat het de naam gaat dragen van een bekende (voormalig) Ajax-speler, zoals al het geval is bij het stadion van de hoofdmacht, de Johan Cruijff Arena. De legendarische nummer veertien heeft zelfs twee stadions naar zich vernoemd gekregen, want in Barcelona staat het Estadi Johan Cruyff, waarin het tweede elftal en Lieke Martens met de vrouwenploeg hun duels spelen.

Ajax heeft van de gemeente Amsterdam voor vijf jaar het zogeheten exclusieve ontwikkelrecht gekregen op het terrein. Dat betekent dat de club tot 2026 de tijd heeft om de plannen uit te werken, zonder dat de gemeente met andere partijen zaken doet wat betreft het terrein.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen