Woningstichting Anna Paulowna begint met bouw op plek oude postkantoor en voormalige basisschool, tweede helft volgend jaar gereed

Zo moet de nieuwbouw eruit komen te zien op de plek van oude postkantoor.© Illustratie Woningstichting Anna Paulowna

Lydia Jasper
Anna Paulowna

Woningstichting Anna Paulowna is deze week gestart met twee nieuwbouwprojecten. De woningen aan de C. Keijzerlaan (voormalig postkantoor) en de Sportlaan (voormalige school De Meerpaal) zullen in de tweede helft van 2022 worden opgeleverd.

Buurtbewoners waren erbij toen wethouder Theo Groot van Hollands Kroon het startsein gaf door een aantal postduiven los te laten op de plek van het oude postkantoor. De postduiven staan niet alleen symbool voor liefde en geluk, aldus directeur Ben Broxterman van Woningstichting Anna Paulowna, maar ook voor nieuw leven.

Driekamerwoningen

Aan de C. Keijzerlaan komt een gebouw van drie lagen met twaalf driekamerwoningen van ruim tachtig vierkante meter. Aan de Sportlaan worden dertig soortgelijke woningen in twee woongebouwen van vier lagen gerealiseerd.

De woningen zijn ontwikkeld door NeroZero waarbij in het ontwerp vooral extra aandacht is gegeven aan een gezond binnenklimaat. De woningen worden gerealiseerd door de Toekomstgroep uit Andijk.

De woningen komen rond de tijd van oplevering op www.woonmatchkopnh.nl te staan, zodat ingeschreven woningzoekenden daarop kunnen reageren.

Het bouwterrein aan de Sportlaan waar kortgeleden de laatste paal de grond inging.© Foto Mediahuis

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.