VodafoneZiggo haalt net als KPN telefoons uit winkels Amsterdam

ANP Producties | Bron: ANP

VodafoneZiggo haalt net als KPN smartphones uit zijn winkels in de regio Amsterdam na een reeks overvallen. "Deze maatregel geldt voor filialen met een verhoogd risico op overvallen", aldus directeur consumentenmarkt Marcel de Groot van het telecombedrijf. Eerder op de dag was een filiaal van VodafoneZiggo op het Bijlmerplein nog doelwit van een gewapende overval.

"De veiligheid van onze medewerkers en de klanten die onze winkels bezoeken staat altijd voorop", zegt De Groot. In verband met de overval van woensdag zoekt de p[oliteidrie mannen die tijdens de overval zwarte kleding en mondkapjes droegen. Na de overval vluchtten ze op twee scooters.

Volgens VodafoneZiggo zijn er zichtbare en onzichtbare maatregelen tegen winkeldiefstal en overvallen genomen. De telecomprovider wil niet zeggen of telefoons ook uit vestigingen buiten Amsterdam worden gehaald. Het gaat volgens het bedrijf om een tijdelijke maatregel.

KPN maakte eerder bekend de voorraad telefoons uit zijn winkels in Amsterdam te verwijderen door alle overvallen. "We hopen dat het een tijdelijke maatregel is", zei een woordvoerder daarover. De winkel van KPN op het Bijlmerplein, die de afgelopen tijd meermaals doelwit is geweest, blijft voorlopig helemaal dicht.

Zowel VodafoneZiggo als KPN laat weten dat klanten nog wel langs kunnen komen en in de winkel een toestel kunnen bestellen. "Men kan nog wel langskomen voor advies of om demonstratietoestellen te gebruiken. Klanten kunnen alleen niet direct met een nieuwe telefoon naar buiten lopen", zegt een woordvoerder van KPN. VodafoneZiggo zegt het toestel in principe de volgende dag te kunnen leveren.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.