Russen kunnen ook wel lachen om walrus die haar toilet maakt op achtersteven Dolfijn. ’Heb een goed humeur’ [video]

Na het ochtendtoilet laat de walrus zich drogen op de Walrusklasse.© Foto Defensie

Arie Booy
Den Helder

Een filmpje dat de Onderzeedienst woensdag maakte van walrus Freya die haar toilet maakt op de achtersteven van onderzeeboot Dolfijn, heeft zelfs een reactie van een Russische onderzeeboot-website opgeroepen.

’Heb een goed humeur’, is vrij vertaald de in cyrillisch schrift geplaatste reactie van ’Russian Submarine’ bij het filmpje dat een badende walrus toont in het havenwater tussen het staartroer en de romp van onderzeeboot Dolfijn.

Dit gedeelte van de onderzeeër ligt onder water en biedt voor het dier een goede plek om na het bad weer op het schuin oplopende staal van de boot te schuifelen. De Dolfijn was vlak voor het weekend thuisgekomen na een lange reis.

Lees ook: ’Welcome on board, shipmate.’ Walrus klimt op walrus om uiltje te knappen [video]

De Onderzeedienst heeft een vrolijk muziekje onder het filmpje gezet en laat het geheel op Twitter en Facebook vergezellen van de boodschap: ’Goedemorgen. We hebben heerlijk gebadderd en beginnen fris aan de dag. Groetjes Freya.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na ruim een week op de pieren van de havenmond overnacht te hebben, werd de walrus dinsdagochtend plotseling in de marinehaven aangetroffen. En dan niet zomaar op een plek, maar precies op het achterdek van de Walrusklasse onderzeeboot. Beelden van deze bijzondere combinatie gaan inmiddels de hele wereld over.

Voor de Onderzeedienst is het een mooie gelegenheid om reclame te maken. Net als de rest van defensie kan de dienst dringend personeel gebruiken. Op het eerste filmpje dat dinsdag op de Facebook-pagina te zien was, zijn al bijna tweehonderd reacties binnengekomen. Vrijwel allemaal mensen die het hartverwarmende beelden vinden.

En ook voor het bad-filmpje van woensdag loopt het storm. Een van de reacties luidt: ’Ze heeft de juiste keuze gemaakt; de Onderzeedienst is de beste marineplaatsing!’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.