Tot 24 december wegwerkzaamheden in Schoorl, en volgend jaar gaat de boel weer open

Van onze verslaggever
Schoorl

Deze week zijn de werkzaamheden aan de Heereweg in Schoorl begonnen. De verwachting is dat die tot 24 december duren.

De gasleiding wordt vervangen en er wordt een nieuwe stroomkabel aangelegd. De aannemer begint aan de noordkant van de Heereweg, bij de kruising met de Oorsprongweg. Vanaf daar wordt steeds verder richting het zuiden gewerkt. De tweede fase van het plan wordt in januari volgend jaar uitgevoerd.

De werkzaamheden wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Stam&Co in opdracht van Liander. De werkzaamheden kunnen hinder opleveren voor voetgangers, bewoners, bevoorrading en verkeersdeelnemers. Winkels blijven bereikbaar via loopplanken over de sleuven.

Auto’s kunnen de weg ook blijven gebruiken. Die hoeft namelijk niet helemaal open, waardoor het verkeer kan doorrijden. Bij grote bomen werkt de aannemer met een ’zuigwagen’, die de grond tussen de wortels wegzuigt.

In november start ook de aanleg van een nieuwe stroomkabel bij de Paardenmarkt. De verwachting is dat in december een extra station voor stroom wordt geplaatst langs de Sportlaan. In de Duinvoetweg en Duinweg tot de Klimweg wordt de gasleiding ook vervangen.

Vanaf januari start PWN met het vervangen van de waterleiding in de Duinvoetweg en de Heereweg Centrum. Die werkzaamheden duren volgens planning tot half mei 2022.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.