Het Beatlesmuseum in Alkmaar gaat dicht. Voor een paar weken dan. En na de heropening zijn er niet één, maar drie

© Archieffoto Erna Faust

Hedzer Faber
Alkmaar

Het Beatlesmuseum in Alkmaar staat aan de vooravond van een forse verbouwing. En als die is afgerond, zijn er niet één maar drie musea te bezoeken aan de Pettemerstraat.

Vanaf 22 november zal het Beatles museum gesloten zijn. In een verbouwing van zo’n twee weken wordt ruimte gemaakt voor de collectie van het Elvis-museum. Ook het Zeezendermuseum wordt opgenomen en de George Harrison-tentoonstelling vervangt die over John Lennon.

Nu is het grootste Elvismuseum van Nederland nog gevestigd in Culemborg, maar sluit in verband met gezondheidsklachten van de eigenaar. Zijn levenswerk, een collectie die hij in vijftig jaar tijd bijeenbracht, dreigde uiteen te vallen. Tot de eigenaar van het huidige Elvis-museum contact opnam met Azing Moltmaker van dat andere muziekmuseum. De collectie wordt in zijn geheel overgenomen en overgebracht naar het Alkmaarse Beatlesmuseum. Dat maakt een ruimte van honderd vierkante meter vrij voor de Elvis-collectie.

De tentoonstelling van Elvis-attributen gaat niet ten koste van de Beatlescollectie, belooft het museum. Dat beslaat in totaal 1200 vierkante meter.

De Elvis-collectie bestaat uit duizenden items, waaronder gouden platen, originele items en zeldzame platen.

Tegelijk komt er een kleinschalig Zeezendermuseum in hetzelfde gebouw, met modellen van zendschepen als Radio Veronica, Radio Noordzee International en Radio Londen.

De heropening is gepland op 4 december. De drie musea aan de Pettemerstraat 12a zijn vanaf dan tegelijk te bezoeken met 1 toegangskaartje. Op de opening worden een Beatles-coverband en een Elvis-performer verwacht en Moltmaker presenteert zijn boek 'De honderd meest unieke Beatleshoezen’.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen