Vuurwapen en drugsspullen aangetroffen in panden aan Kleine Drift en Stationsstraat in Hilversum. Burgemeester Broertjes noemt Hilversum weer ’een stukje veiliger’

Bij twee panden aan de Kleine Drift en de Stationsstraat trof de politie een vuurwapen en drugsspullen aan.

Susanne van Velzen
Hilversum

Bij een gezamenlijke controle van onder meer gemeente, politie en douane zijn in woningen aan de Kleine Drift en de Stationsstraat in Hilversum een vuurwapen en spullen die met drugs te maken hebben aangetroffen. Een persoon is daarbij gearresteerd, meldt de gemeente Hilversum.

De controles vonden maandag plaats in de twee panden in Hilversum-Oost. Het ging om controles van wet- en regelgeving op het gebied van openbare orde en veiligheid, zoals criminele uitbuiting, seksuele uitbuiting, drugscriminaliteit en witwassen.

Volgens burgemeester Pieter Broertjes maken deze gezamenlijke acties en controles Hilversum weer een stuk veiliger. ’Wij blijven hiermee doorgaan om zo de ondermijning in deze stad een halt toe te roepen.’

Er is sprake van ondermijning als de bovenwereld en de onderwereld met elkaar verweven worden. Criminelen gebruiken bijvoorbeeld bedrijfspanden of woningen voor illegale activiteiten zoals handel in drugs of productie ervan.

Buurtbewoners zijn tijdens de actie met flyers geïnformeerd over de controles. Broertjes overweegt zogeheten bestuurlijke maatregelen te nemen tegen de eigenaren van de twee bewuste panden om herhaling te voorkomen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen