Emmen knikkert steriel FC Volendam uit bekertoernooi

Richard Walraven
Volendam

FC Emmen heeft FC Volendam al na een ronde uit het bekertoernooi geknikkerd. De steriel spelende koploper van de eerste divisie verloor kansloos met 0-3.

Lees ook: ’Wedstrijd om snel weer te vergeten’; Emmen knikkert Volendam uit bekertoernooi

Bekervoetbal hoort garant te staan voor strijd en spektakel. Daar was dinsdagavond in Volendam weinig van te merken. Volendam en Emmen speelden steriel en net een tempo te laag. Slechts een keer schrokken de tweeduizend toeschouwers wakker. Robert Mühren legde terug op Daryl van Mieghem, maar diens inzet kon door Emmen-doelman Brouwer gestopt worden.

In de tweede heeft gaf Volendam-trainer Wim Jonk rust aan Mühren en Boy Deul - die beiden met lichte blessures kampen. Het was echter Jari Vlak die de wedstrijd open brak. De Volendammer in Emmer dienst zette met een heerlijk steekpassje Mendes voor Stankovic en die maakte het keurig af.

Volendam probeerde het wel, maar bleek een tandeloze tijger. Een (fraaie) bevlieging van Assehnoun gooide vervolgens de wedstrijd in het slot. Mendes gooide vervolgens nog wat extra zout in de wonde.

Scoreverloop: 53. Mendes 0-1, 78. Assehnoun 0-2, 89. Mendes 0-3.

FC Volendam: Stankovic; Kasius, Brian Plat, Mirani, James (75. Eerdhuijzen); Deul (46. Alex Plat), Ben Sallam (62. Antonioli), Twigt; Van Mieghem, Mühren (46. El Kadiri), Kaars (62. Zeefuik).

FC Emmen: Brouwer; Van Kaam, Araujo, Veendorp, Apau; Van Ooijen, Vlak, El Azzouzi, Assehnoun; Mendes (90. Slor), Hilterman.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen