Bestuurders die er na ongeluk in Den Helder vandoor gingen nog niet staande gehouden door politie

© GLOCALmedia

Tessa Thepen
Den Helder

De bestuurders van de twee auto’s die er bij het ongeluk op de kruising van de Ruyghweg en de Stakman Bossestraat in Den Helder vandoor gingen, zijn nog niet staande gehouden door de politie. „Wel hebben we een signalement en beelden”, laat woordvoerder Erwin Sintenie weten.

Maandag rond 11.15 uur botsten de twee voertuigen op elkaar door nog onbekende oorzaak. Een van de auto’s, een blauw Peugeot, botste vervolgens tegen een boom aan. Beide bestuurders gingen er vandoor. De een met zijn auto, maar de ander te voet. „We weten in welke richting hij is gelopen”, aldus Sintenie. „Het gaat om een lange, dunne man van een jaar of twintig, gekleed in een trainingspak.”

Kenteken

Ook heeft de politie het kenteken van de verlaten auto uitgelezen en achterhaald op welk adres deze staat. „We zijn nog niet met de bewoner in gesprek gegaan”, zegt Sintenie. „We zijn ermee bezig en zodra het is gelukt wordt er een aanhouding verricht voor het verlaten van een plek van een ongeval. Dat is namelijk verboden.”

Omwonenden hebben camerabeelden van het ongeluk aan de politie beschikbaar gesteld. De beschadigde auto is maandagmorgen al door een bergingsbedrijf weggehaald.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.