Woning aan Westerstraat in hartje Purmerend verzegeld na vondst drugs en doorgeladen vuurwapen

Robert Jan van der Woud
Purmerend

In een woning aan de Westerstraat in Purmerend zijn een voorraad drugs en een doorgeladen vuurwapen gevonden. Burgemeester Don Bijl heeft besloten dat het pand voor drie maanden wordt verzegeld.

De vondst werd gedaan door de politie naar aanleiding van een onderzoek naar de huurder van de woning. In het pand werd een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Het gaat om zowel soft- als harddrugs, onder andere hennep, cocaïne en MDMA. Bovendien bleek de huurder in het bezit van een doorgeladen vuurwapen.

De hoeveelheid aangetroffen middelen in de woning is zo groot dat mag worden aangenomen dat de drugs bedoeld waren om te verhandelen. Voor burgemeester Bijl reden om de woning voor drie maanden te sluiten. ,,Deze vondst zorgt voor een ernstige verstoring van de openbare orde en voor ernstige onrust bij omwonenden, waardoor het veiligheidsgevoel in ernstige mate is verstoord’’, laat de gemeente weten.

De maatregel betekent dat de huidige gebruiker en anderen de woning voor drie maanden niet mogen betreden. Op de woning die gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst ’Verzegeld’ en ’Drugspand gesloten’. De sluiting is bedoeld om te doorbreken dat de woning bekendstaat als drugspand en om de openbare orde te herstellen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen