Bollenmarkt in Hillegomse Hoftuin spekt kas van Fietsmaatjes

In de Hillegomse Hoftuin worden zaterdag bollen verkocht.© Foto ANP

Paul de Vlieger
Hillegom

Regeren is vooruitzien: wie komende lente bloeiende bloemen in de tuin of op het balkon wil, moet rond deze tijd bollen planten. Daarom houdt Stichting Hillegom Marketing zaterdag een bollenmarkt in de Hoftuin.

In het park rond het Hillegomse raadhuis worden bollen verkocht van onder andere tulpen, narcissen, hyacinten en krokussen. De volledige opbrengst van de markt gaat naar een goed doel: Fietsmaatjes Hillegom-Lisse. ,,Met dank aan de deelnemende kwekers die hun bollen voor niets of voor een vriendenprijsje aan ons hebben overgedaan’’, zegt Frans van der Riet, voorman van Hillegom Marketing en stuwende kracht achter de markt.

Planttips

In de Houttuin zijn zaterdag niet alleen bollen te koop, ook voor planttips of vragen over bollen kunnen de bezoekers er terecht. Verder draait er een rad van fortuin. Wie bollen koopt, mag daar tegen betaling van 2 euro een slinger aan geven en loopt de kans de bollen gratis te mogen meenemen, of een kop koffie bij Brasserie De Houttuin te winnen.

Aan de bollenmarkt wordt meegewerkt door Van Zyverden Sassenheim en de Hillegomse bedrijven Green Garden Flowerbulbs, C.S. Weijers, Fred de Meulder en Natural Bulbs. De Hillegomse bollenmarkt duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Fietsmaatjes

Fietsmaatjes op pad tussen de bollenvelden.© Archieffoto Hielco Kuipers

De opbrengst van de markt gaat naar Fietsmaatjes Hillegom-Lisse. Fietsmaatjes fietst met mensen die er graag op uit gaan, maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Het principe van Fietsmaatjes is even simpel als sympathiek: vrijwilligers trekken er op een elektrisch ondersteunde duofiets op uit en nemen een gast mee. De vrijwilliger stuurt en trapt, de gast kan desgewenst meetrappen. Op de duofiets zit je naast elkaar zodat er onderweg alle gelegenheid is voor een kletspraatje of een serieuzer gesprek.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen