En weer wisselt Het Dikke Torentje van eigenaar; Soester ondernemers zetten monumentaal Eemnesser kerkje open voor evenementen

Het Dikke Torentje op de Wakkerendijk in Eemnes gaat verder als evenementenlocatie.

Het Dikke Torentje op de Wakkerendijk in Eemnes gaat verder als evenementenlocatie.© pr

Mirjam van Twisk
Eemnes

De Pieterskerk in Eemnes, beter bekend als Het Dikke Torentje, is vorige maand voor de vierde keer in tien jaar tijd van eigenaar gewisseld. Nieuwste kopers zijn twee ondernemers uit Soest die actief zijn in de evenementenbranche.

Het was liefde op het eerste gezicht, de kennismaking van de nieuwe eigenaars, Rutger van Uden en Iko Claassens, met het rijksmonument uit 1439 aan de Wakkerendijk in Eemnes. ,,Het is voor ons altijd al een droom geweest om een authentieke evenementenlocatie te exploiteren, maar dat Het Dikke Torentje op ons pad is gekomen maakt het wel heel bijzonder’’, zo laten zij weten. ,,Vanuit onze jarenlange ervaring in de evenementenbranche is Het Dikke Torentje een nieuwe stap, maar ook een logische.

Het tweetal denkt dat het monumentale pand (exclusief de kerktoren die in bezit is van de gemeente) bij uitstek geschikt is als evenementenlocatie voor zaken als (private) diners, feestavonden, huwelijken en vergaderingen. Het Dikke Torentje ligt centraal, is goed bereikbaar vanaf de A1 en de A27 en beschikt bovendien over een eigen parkeerterrein.

De Soesters zijn niet de enigen die de potentie van het oude kerkje als evenementenlocatie zien. Ook Eemnesser Tijs Blom zag die, toen hij in 2011 het monument voor 525.000 euro kocht van de Hervormde Gemeente. Hij richtte er speciaal een besloten vennootschap voor op die het kerkje restaureerde en inrichtte voor vergaderingen, bruiloften en andere kleinere evenementen. In april 2018 zette de bv de kerk te koop en voor één miljoen euro kwam zij in handen van een Baarns echtpaar. Dat verkocht bijna anderhalf jaar later, in september 2019, door aan Sander Alma uit Kortenhoef en Carel Musters uit Laren. Dat duo heeft het vorige maand doorverkocht aan Van Uden en Claassens.

De nieuwe eigenaars gaan het eeuwenoude gebouw direct onder de aandacht brengen. Op zaterdag 6 november van 14 tot 17 uur houden zij voor iedereen die belangstelling heeft een open dag in het kerkje aan de Wakkerendijk 49.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen