Gemeenschapsveiling Opmeer-Spanbroek geeft klap op clubs die delen in opbrengst. Sportclubs, timmerdorp en Wadway uitverkoren

Passanten worden geattendeerd op de Gemeenschapsveiling die in maart ’22 wordt gehouden.© Foto Mediahuis

Vanwege corona werd de Gemeenschapsveiling Opmeer-Spanbroek tot twee keer toe afgelast.© Foto Mediahuis

Bij voldoende opbrengst komt zorgcentrum Weidehof in aanmerking voor een riante cheque.© Foto Weidehof

1 / 3
Coen van de Luytgaarden
Opmeer/Spanbroek

Het veilingbestuur Opmeer-Spanbroek heeft er een klap op gegeven. Na ampel beraad is een select aantal sportclubs en verenigingen aangewezen voor de Gemeenschapsveiling.

Opvallend is de keuze voor de Stichting Dorpshuis De Republiek in Wadway, die een foyer naast het Theaterkerkje in Wadway neerzet. Omdat deze accommodatie tevens als dorpshuis gaat dienen, is er dringend geld nodig voor voor de inrichting en een kleinschalig keukentje met glasspoelmachine.

(Tekst gaat door onder de foto)

Schuin achter de Theaterkerk in Wadway verrijst een foyer die tevens dienst doet als dorpshuis.© Foto Mediahuis

Judovereniging Hikiwake is toe aan een nieuwe judomat en handbalvereniging Meteoor wil reserveshirts en hesjes aanschaffen. Hockeyvereniging Spire in Hoogwoud koestert plannen voor een elektronisch scorebord naast het veld en voetbalvereniging VVS’46 in Spanbroek wil coaches en trainers in een nieuw tenue steken. ,,Op deze manier willen we de uitstraling van onze sportclub nog meer accentueren’’, laat een vertegenwoordiger van VVS’46 weten.

Gymvereniging West-Friesland (Topturnen West) heeft grote ambities maar daarvoor zijn wel professionele trainingsattributen nodig. Zoals ’airmaterialen’ voor een veilige landing van de atleten.

Ook de Stichting Kinderdorp Opmeer is voor de editie ’22 geselecteerd. Zij willen speelmateriaal aanschaffen dat tot dusver werd gehuurd. Te denken valt aan zogeheten Megaballen van twee meter hoogte.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het aankondigingsbord langs de Spanbroekerweg met op de achtergrond de gezichtsbepalende Bonifatiuskerk die onlangs is gerestaureerd.© Foto Mediahuis

Naast deze zeven verenigingen zijn er nog twee instanties die meeprofiteren van de opbrengst. Dat zijn de Stichting Behoud Bonifatiuskerk en Muziekvereniging Erato. De karakteristieke Bonifatiuskerk is onlangs volledig gerestaureerd en Erato vormt een vaste muzikale waarde bij talrijke evenementen.

(Tekst gaat door onder de foto)

De ruggengraat van de Gemeenschapsveiling die 12 maart 2022 wordt gehouden in cafe Vroeg of Laat. Staand links Ton Koelemeijer.© Foto Gemeenschapsveiling

Dat is nog niet alles, vertelt organisator Ton Koelemeijer. ,,Vanuit onze sociaal-maatschappelijke betrokkenheid zal, bij een goede veilingopbrengst, verzorgingshuis De Weidehof worden verblijd met een cheque. Daarmee kunnen zij interactieve knuffeldieren aanschaffen voor demente bewoners.’’

De gemeenschapsveiling, die tot twee keer toe vanwege corona is afgelast, wordt zaterdag 12 maart 2022 gehouden in café Vroeg of Laat.

Meer info: www.degemeenschapsveiling.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen