Kunstenaarsduo houdt ’Maanfestatie’ in Bakkum; finale van audioroute ’Onder de sterren’

’Le nove sfere’ van Sabrina Tacci, verlicht met het ’Universum’ van Marina Pronk.© Foto PR

van onze verslaggever
Bakkum

Kunstenaarsduo Marina & Gabrina houden op 30 oktober hun minifestival Maanfestatie. Dat vindt van 13-23 uur plaats in hun galerie en beeldentuin aan de Van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum.

’Maanfestatie’ is de finale van de bijzondere audioroute ’Onder de sterren’, compleet met kunst en ter plekke met de mobiel en QR-code te scannen muziek. Het is deze week nog in Castricum te beleven. Ze ontwikkelden het samen met zangeres, muzikant en projectenbedenker Milou Mignon, met steun van de plaatselijke Stichting Kist. De plattegrond met informatie staat op onderdesterren.com.

Tijdens de Maanfestatie verandert Open Atelier Marina & Sabrina in het ’Universum van Verlangen’. Binnen en buiten zijn er in totaal acht locaties ’waarin de sfeer van de acht sterren wordt bezongen en verbeeld’. In de loop van de middag en mogelijk ook de avond zijn er live performances: Milou Mignon en Jelle Visser spelen en zingen, en er zijn ’live painting sessies’ door Sabrina Tacci.

(Tekst gaat door onder de foto)

’Live painting’ door Sabrina Tacci.© Foto PR

Als het donker wordt, is er tevens een try-out met lichtinstallatie ’Vrijheid’. Hierin verbeeldt het collectief CAKtwo - Fred Boon, Berend Wijers en Marina Pronk - de periode van beperkingen en het feest van herwonnen vrijheid. Toegang is gratis, maar de hoop is dat er wel wat in fooienpot wordt gedaan. Iedereen zonder verkoudheidsverschijnselen (of negatief getest) is welkom.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.