’Trampolinekoningin’ Thalissa (13) heeft bijna al het geld bij elkaar voor het WK in Azerbeidzjan: ’We moeten alleen nog het laatste beetje’

Thalissa Wijkstra, de Alkmaarse koningin van de trampoline.

Thalissa Wijkstra, de Alkmaarse koningin van de trampoline.© jjfoto.nl / Jan Jong

Suzanne Rijnja
Alkmaar

’Trampolinekoningin’ Thalissa Wijkstra heeft bijna al het geld bij elkaar voor het wereldkampioenschap in Azerbeidzjan volgende maand. Ze heeft alleen het laatste beetje, 530 euro, nog te gaan.

De Alkmaarse Thalissa (13) zit niet stil. Maar nu moet ze naast haar lessen op de middelbare school en negen (!) trainingen in de trampolinehal per week óók nog eens geld bij elkaar sprokkelen om naar het WK te kunnen gaan. Langzaamaan liep de teller omhoog, maar de actie staat inmiddels een beetje stil. „We moeten alleen nog het laatste beetje”, vertelt moeder Thea.

En ook dat beetje is nodig. Omdat de turnbond KNGU trampolinespringers financieel niet steunt, moet ze zelf namelijk zaken als de kosten voor de reis, het hotel en de kleding betalen. Dat geldt niet alleen voor het WK, maar voor alle wedstrijden.

(Tekst gaat door onder de foto)

Thalissa is al drievoudig Nederlands kampioen.

Thalissa is al drievoudig Nederlands kampioen.© Eigen foto

Verder staan alle lichten op groen: ze is gekwalificeerd, traint hard en heeft afgelopen week te horen gekregen dat het WK definitief doorgaat. Dat was nog even spannend vanwege het coronavirus.

„Ze kreeg ook nog een blessure aan haar rug, maar dat gaat door de fysiotherapie nu de goede kant op”, vertelt haar moeder. Zelf is Thalissa op dat moment in de trampolinehal. „Ze traint hard door en mag binnenkort de speciale TeamNL-kleding ophalen.”

Meehelpen

Wie Thalissa wil helpen naar het WK in Azerbeidzjan te gaan, kan haar sponsoren. Dat door tussen de ’Teams en Talenten’ op haar naam te zoeken op de website sport.talentboek.nl of via deze link.

Lees ook: Thalissa (13) fietst negen keer per week naar de trampolinehal om te trainen. Nu mag ze naar het WK in Azerbeidzjan, al is er nog een probleem: ze moet alles zelf betalen

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen