Doek valt voor ’Zand tegen Zee’ in Petten. Duizenden mensen kregen er informatie over het unieke nieuwe duingebied op de Hondsbossche Zeewering

Op de Hondsbossche Zeewering is een compleet nieuw strand met duingebied aangelegd.

Op de Hondsbossche Zeewering is een compleet nieuw strand met duingebied aangelegd.© Archieffoto

Marten Visser
Petten

Het informatiecentrum Kust, ’Zand tegen Zee’ in Petten heeft de deuren gesloten.

Dat maakt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, dat het centrum runde, bekend. Het informatiecentrum heeft sinds de opening in 2014 meer dan honderdvijftigduizend bezoekers ontvangen, claimt het hoogheemraadschap.

De vaste ’gastvrouwen’ Tonny Veerman, Dorien Partiman en Elma Verhoef zijn deze week nog eens in het zonnetje gezet, waarna de deur op slot is gedaan. De vrouwen ontvingen de afgelopen jaren bezoekers uit binnen- en buitenland en vertelden hen over de bijzondere kustversterking tussen Petten en Camperduin.

Nieuw strand

De drie gastvrouwen werden in de bloemetjes gezet.

De drie gastvrouwen werden in de bloemetjes gezet.© Foto Facebook Zand tegen Zee

Het Informatiecentrum Kust opende in april 2014 de deuren voor publiek. Het werd ingesteld om mensen meer te vertellen over het kustversterkingsproject Kust op Kracht. Zo heette de unieke operatie tussen Petten en Camperduin, waarbij op de bestaande Hondsbossche Zeewering een compleet nieuw strand en duingebied werd opgespoten.

Omdat het project naast vele voorstanders ook veel criticasters kende werd besloten een speciaal informatiecentrum te openen, om zo het publiek breed voor te lichten. Het nieuwe strand is al een paar jaar klaar, maar het informatiecentrum bleef nog een tijd open. In de vernieuwde tentoonstelling lag het accent op de ontwikkeling van het nieuw ontstane landschap: de Hondsbossche Duinen.

Nu is het centrum echt dicht. Tot er een nieuwe bestemming is gevonden voor het gebouw maakt de Stichting Surftherapie er gebruik van.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.