Vrolijke Visser neemt afscheid van 92 jaar bestuurservaring

Jan van der Pal (r) en Chris Messchaert en hun echtgenotes worden in de bloemen gezet.

Jan van der Pal (r) en Chris Messchaert en hun echtgenotes worden in de bloemen gezet.© Aangeleverde foto

Martin Menger
Bovenkarspel

Het is nu echt zo ver: de hengelsportvereniging De Vrolijke Visser/Het Grootslag moet het voortaan zonder de bestuursleden Jan van der Pal en Chris Messchaert doen.

Er zijn zelfs leden die niet beter weten of dat deze twee een bestuursfunctie hebben. Tijdens de jaarvergadering zijn beide heren uitgebreid in het zonnetje gezet.

Jan van der Pal is 49 jaar bestuurslid geweest, waarvan het grootste deel secretaris. Chris Messchaert hoort al 43 jaar achter de bestuurstafel, waarvan het grootste deel penningmeester.

Clubblad

Vooral in het verleden waren het forse taken omdat de secretaris ook nog regelmatig een clubblad in elkaar zette. Penningmeester Messchaert moest jarenlang tegen het einde van het jaar de nieuwe vergunningen verzorgen. Daarbij werd voor elk lid een acceptgiro aangemaakt en alles van de juiste naam en adres voorzien.

Tegenwoordig is dat allemaal geautomatiseerd en voor een groot deel uitbesteed aan Sportvisserij Nederland. De twee mannen zijn al erelid van de vereniging én lid in de orde van Oranje-Nassau vanwege hun verdiensten voor de club.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen