Verontwaardiging over wegblokkerende kraan

Kruip-door-sluip-door bij Noordermaatweg.

Kruip-door-sluip-door bij Noordermaatweg.© foto aangeleverd

Pieter van Hove
Heemskerk

Een verontwaardigde Heemskerker stuurt bijgevoegde foto naar de krant.

Met daarbij de volgende tekst: ,,Fietsers en voetgangers wurmen zich langs de kraan die volop aan het werk is. Het hoofd bukken als de achtersteven voorbijkomt. De weg is niet afgesloten vanaf het Rendorppark. De kraan is niet met linten afgeschermd. Geen toezicht anders dan een verkeersopzichter die aan de kant van de Rijksstraatweg staat en hopeloos toeziet hoe alles mis gaat.”

Volgens hem is het wachten tot het mis gaat. Maar dat laatste valt volgens de gemeente wel mee. ,,De Noordermaatweg is deze week weer opengesteld na de herfstvakantie zodat de scholieren weer richting Castricum en vice versa kunnen. De berm moest nog afgewerkt worden omdat de asfalteringswerkzaamheden door het regenachtige weer afgelopen week op zaterdag zijn afgerond.”

De kraanmachinist heeft volgens de gemeente duidelijke instructies gekregen bij het naderen van fietsers zijn werkzaamheden te stoppen, de kraan niet te draaien en de fietsers de mogelijkheid te bieden lopend te passeren. Daar wordt door de gemeente op toe gezien.” De driewieler is in de onafgewerkte berm terecht gekomen, daarom wordt deze dinsdag nog afgewerkt.

Meer nieuws uit IJmond