Toekomstige bewoners ontwikkelen eigen huizen zonder projectontwikkelaar: startsein voor bouw woningen in Medemblik is gegeven

In de heimachine koper en voorzitter van de CPO-vereniging Marjolein Ippel, op de voorgrond wethouder Andrea van Langen.

In de heimachine koper en voorzitter van de CPO-vereniging Marjolein Ippel, op de voorgrond wethouder Andrea van Langen.© Foto Gemeente Medemblik

Monique Bankras
Medemblik

Het officiële startsein voor de bouw van het eerste zogeheten CPO-project in Medemblik is gegeven. Zestien toekomstige bewoners ontwikkelen samen woningen, zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar.

De huizen worden gebouwd op het voormalige sportterrein van vereniging ’Door Eendracht Krachtig’. Er komen acht eengezinswoningen en acht twee-onder-een-kapwoningen. De verwachting is dat de huizen in juli worden opgeleverd.

In een CPO-project organiseren de toekomstige bewoners zich in een stichting of vereniging, zonder winstoogmerk. Ze zijn vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling en hebben invloed op wat er gebouwd wordt.

(Tekst gaat door onder de foto)

Wethouder Andrea van Langen (linksvoor) tussen de kopers van het CPO-project.

Wethouder Andrea van Langen (linksvoor) tussen de kopers van het CPO-project.© Foto Gemeente Medemblik

Wethouder Andrea van Langen: ,,Wij zijn als gemeente erg blij met deze gemeenschappelijke manier van bouwen, Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit is in Medemblik het eerste CPO-project. We hopen dat dit een mooi voorbeeld is voor toekomstige CPO-projecten in de gemeente.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Fractievoorzitter en raadslid PWF Siem Zeilemaker met de inspiratiefolder, rechts wethouder Andra van Langen.

Fractievoorzitter en raadslid PWF Siem Zeilemaker met de inspiratiefolder, rechts wethouder Andra van Langen.© Foto Gemeente Medemblik

Op het terrein worden nog zo’n zestig woningen gebouwd. Deze zijn allemaal verkocht, op één fase na. Dat is de bouwgrond die via een openbare verkoop aan een ontwikkelaar wordt verkocht.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen