Gezinnen met jonge kinderen die geen pakjesavond kunnen vieren, dat gaat Tygo Gerritzen (13) aan het hart. Hij start een actie

De dertienjarige Tygo Gerritzen wil kinderen een fijne pakjesavond bezorgen.

De dertienjarige Tygo Gerritzen wil kinderen een fijne pakjesavond bezorgen.© Foto RedMouse

Tessa Thepen
Schagen

Jonge families die door hun financiële situatie geen pakjesavond kunnen vieren, dat gaat Tygo Gerritzen (13) aan het hart. Hij is een actie begonnen om ook voor hen een mooie avond vol cadeaus te realiseren.

De tweedejaars leerling van het Regius College in Schagen is zijn nobele daad begonnen naar aanleiding van een maatschappelijke stage die hij moet lopen. Dat kon bij een bedrijf, maar zelf iets opzetten was ook een optie. Dat leek Tygo veel mooier. „Ik wil graag mensen helpen.”

Sponsoren

Door middel van sponsoren wil Tygo zo veel mogelijk cadeautjes inzamelen. „Ik hoop dat bedrijven of mensen iets willen geven. Het is handig om te weten hoe oud de kinderen in de gezinnen zijn die mee willen doen, zodat ik gericht cadeaus kan zoeken.”

Via een Facebook-oproep heeft de Schagenaar inmiddels een aantal sponsoren en één gezin gevonden, maar het lijkt hem mooi meerdere gezinnen te helpen.

Gezinnen die het financieel moeilijk hebben kunnen zich zelf bij Tygo opgeven, maar iemand anders kan ook een gezin voordragen. Het is tevens mogelijk dit als verrassing te doen. Contact via 135280@regiuscollege.nl.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.