Scheperswijk Bloemen wil verder uitbreiden met nieuw kassencomplex in Venhuizen

De bestaande oude kassen langs de Koggeweg worden gesloopt.

De bestaande oude kassen langs de Koggeweg worden gesloopt.© Foto Mediahuis

Cees Beemster
Hem

Niet alleen tulpenproducent Ronico breidt steeds verder uit in polder De Drieban in Hem-Venhuizen. Dat geldt ook voor het bedrijf Scheperswijk Bloemen. De onderneming, die onder meer miljoenen tulpen per jaar op water broeit, wil nieuwe kassen bouwen langs de Koggeweg.

Drechterland heeft 13 oktober een vergunningaanvraag van het bedrijf ontvangen voor de bouw van kassen met een oppervlakte van 23380 vierkante meter, ofwel ruim twee hectare glas. Ook wil Scheperswijk toestemming om een nieuwe uitweg op de Koggeweg aan te leggen.

Bestaande oude kassen langs de Koggeweg 15a zullen worden gesloopt als de nieuwe kassen er mogen komen. „Het bouwplan past niet in het bestemmingplan. Aan de voorzijde valt dit voor een klein gedeelte buiten het bouwvlak”, vertelt gemeentewoordvoerder Ilma Tjeertes.

(Tekst gaat door onder de foto’s)

De hoofdvestiging van Scheperswijk Bloemen zit langs de Elbaweg achter de Koggeweg.

De hoofdvestiging van Scheperswijk Bloemen zit langs de Elbaweg achter de Koggeweg.© Foto Mediahuis

© Foto Mediahuis

Nog geen besluit

„Het college heeft nog geen besluit genomen. De aanvraag is net ingediend, we zijn nu bezig met de behandeling van de omgevingsvergunning. De beslistermijn is acht weken”, legt Tjeertes uit. „Mocht de aanvraag niet compleet zijn, dan vragen wij de aanvrager om aanvullende stukken en wordt de beslistermijn opgeschort.”

Meer nieuws uit West-Friesland