VZV zet Europese campagne voort tegen jeugdige Noord-Macedoniërs, Westfriesland SEW treft een tegenstander uit Israël

Westfriesland SEW rekende af met Zalgiris uit Litouwen. Nu wacht de handbalsters een tegenstander uit Israël.

Westfriesland SEW rekende af met Zalgiris uit Litouwen. Nu wacht de handbalsters een tegenstander uit Israël.© Archieffoto

Vincent Schot
Nibbixwoud/’t Veld

De handbalsters van Juro Unirek VZV nemen het in de derde ronde van de EHF European Cup op tegen WHC Vardar uit Noord-Macedonië. De loting koppelde Westfriesland SEW maandagmiddag aan Maccabi Arazim Ramat, een club uit Israël.

De twee Noord-Hollandse ploegen verzekerden zich dit weekend voor een plekje in de volgende ronde van het Europese toernooi. Wel ging het de ene ploeg makkelijker af dan de andere.

VZV liet geen spaan heel van het Kosovaarse KHF Ferizaj. Beide duels werden in een weekend gespeeld in sporthal ’t Zijveld en twee keer werd er ruim gewonnen: 35-14 op zaterdag en 13-37 op zondag.

Lees ook: Machtsvertoon VZV in Europa: ’Op een gegeven moment zie je zoveel mogelijkheden, dat je er bijna in verzuipt’

Westfriesland SEW begon vorige week met een uitwedstrijd tegen ACME Zalgiris Kaunas. In Litouwen werd er gewonnen met vijf treffers verschil: 26-31. De return leek daarmee dit weekend een formaliteit, maar het werd nog behoorlijk spannend in sporthal De Bloesem. Zalgiris won met 25-28 en dus dankte SEW het vervolg in Europa aan twee meer gescoorde uitdoelpunten.

(Tekst gaat verder onder de foto)

VZV neemt het in de derde ronde van de EHF European Cup op tegen WHC Vardar, een paar jaar terug nog de verliezend finalist van de Champions League.

VZV neemt het in de derde ronde van de EHF European Cup op tegen WHC Vardar, een paar jaar terug nog de verliezend finalist van de Champions League.© Archieffoto

WHC Vardar is de zesvoudig landskampioen van Noord-Macedonië. De laatste landstitel dateert van het seizoen 2017-2018, het jaar waarin ook voor het laatste de beker werd gewonnen. In Europa heeft Vardar zich ook al eens doen gelden: in de seizoenen 2016/2017 en 2017/2018 verloor de club uit Skopje in de finale van de Champions League. De club ondergaat momenteel een flinke verjonging en telt slechts twee speelsters van boven de twintig jaar. De jonkies rekenden in de tweede ronde wel af met KHF Prishtina uit Kosovo.

Lees ook: ’Toen zij vier goals voor kwamen, kneep ik ’m wel in het veld’, bekent Eline Veltrop. Westfriesland SEW wist het gat niet meer te repareren, maar kwam met de schrik vrij in de Europese return [video]

Een dergelijke staat van dienst heeft de volgende tegenstander van Westfriesland SEW niet. Maccabi Arazim Ramat was wel al vaak van de partij in Europees verband, maar verder dan de derde ronde van de EHF European Cup kwam de ploeg uit Tel Aviv nog nooit. Dit weekend rekenden de Israëliërs in twee duels af met het Italiaanse AC Life Style Handball Erice.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

De strijd om de EHF European Cup gaat weer door in het weekend van 13 en 14 november.

De strijd om de EHF European Cup gaat weer door in het weekend van 13 en 14 november.

VZV begint in het weekend van 13-14 november met een wedstrijd op vreemde bodem. Westfriesland SEW begint dat weekend in eigen huis aan de derde ronde. Een week later zijn de returns.

Ook Quintus en Venlo komen uit in de EHF European Cup. Vooral Quintus trof het niet met de loting. Met Costa del Sol Malaga treft die ploeg de titelverdediger. Venlo neemt het op tegen het Zwitserse LK Zug Handball.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen