Verontwaardiging in Uitgeest vanwege het vernielen van bord bij Veteranenplantsoen. ’Dit is weinig respectvol’

Het vernielde Veteranenbordje.

Het vernielde Veteranenbordje.© foto aangeleverd

Pieter van Hove
Uitgeest

In Uitgeest is grote verontwaardiging ontstaan vanwege het slopen van het veteranenbord bij het parkje aan de Middelweg. Het bord is daar vorig jaar geplaatst bij de opening van het Veteranenplantsoen.

Onbekenden hebben het bord met daarop de tekst ’Veteranenplantsoen, ingezet voor de vrede’ vermoedelijk vorige week donderdag vernield. ,,Ik kreeg vrijdag bericht over het voorval van de wijkbeheerder”, zegt Uitgeester Dannij van der Sluijs, voorzitter van Veteranen Comité DE BUCH. ,,Dit is natuurlijk weinig respectvol. Ik weet niet wat of wie erachter zit. Waarschijnlijk baldadigheid door kinderen. Maar zoiets doe je niet.”

De locatie naast boekhandel Schuyt bestaat naast een perk en het bord uit een bankje om rustig na te denken over het grote goed dat 'Vrijheid' heet en degenen die daarvoor hun leven hebben gegeven. Het vloeit allemaal voort uit een motie van Uitgeest Lokaal (UL) die de raad van Uitgeest vorig jaar unaniem aannam. De aanleiding voor de motie was een oproep van het landelijke Veteranencomité om in gemeenten witte-anjer-perkjes aan te leggen. Van der Sluijs hoopt dat degenen die meer weten, zich melden bij de politie.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen