Ontwerp Marker Wadden bekroond met Dutch Design Award

De Marker Wadden.

De Marker Wadden.© Foto: ANP/Bram van de Biezen

ANP
Lelystad

De Marker Wadden zijn bekroond met de Dutch Design Award. Het ontwerp van de nieuwe natuureilanden in het Markermeer won in de categorie Habitat.

‘Marker Wadden geeft een inspirerend antwoord door een habitat te creëren waar de mens secundair is’, aldus de jury. ‘De aanpak past in onze traditie van land maken. Hier neemt de natuur het over en dat maakt dit project tot een succes. Niet het gevecht tegen het water staat centraal, maar juist het samenleven ermee.’

De Marker Wadden bestaan uit vijf eilanden die met zand, slib en klei uit het Markermeer zijn aangelegd met het doel de biodiversiteit in het meer te verhogen. Het is een oord voor vogels, vissen, insecten en planten. De Marker Wadden maken deel uit van Nationaal Park Nieuw Land.

‘Wij hebben bij dit project ook veel aandacht besteed aan de architectuur. Het doet ertoe hoe iets eruit ziet. Natuurmonumenten is dan ook superblij met deze award voor de ontwerpers’, zegt André Rijsdorp van Natuurmonumenten.

De prijs ging naar ontwerpbureau Vista, architectenbureau Ziegler|Branderhorst en stedenbouwkundigen Palmbout/Frits Palmboom.

Dutch Design Awards (DDA) bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten. De prijzen zijn uitgereikt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen