Stephan Clarenburg schiet Spaarnwoude in laatste seconde naast RCH

Rachid Harraou namens RCH in duel met Niels Vink.

Rachid Harraou namens RCH in duel met Niels Vink.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Daniel van Dijk
Heemstede

Tijdens een enerverende wedstrijd tussen de nummer acht en negen uit de derde klasse dacht RCH er in de blessuretijd met de drie punten vandoor te gaan. Maar Spaarnwoude kwam door een prachtige vrije trap in de laatste seconden alsnog op gelijke hoogte.

Op het zonovergoten RCH terrein had RCH het betere van het spel, met name nummer tien Rachid Harraou was een plaag voor de defensie van Spaarnwoude. Hij opende dan ook de score. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Spaarnwoude door dat er iets te halen was en in de slotfase van de eerste helft kopte Clint van de Deijl de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft was het spelbeeld identiek aan die van de eerste helft. RCH viel aan en Spaarnwoude kwam er sporadisch uit met lange ballen. Toch kwam Spaarnwoude, in de 75e minuut op voorsprong na goed doorzetten van Don Rutte. De scheidsrechter overrulede de grensrechter die voor buitenspel vlagde. Het doelpunt bleef staan. Nu waren de rapen gaar, de spelers raakten steeds meer opgefokt en de scheidsrechter moest het ontgelden. Hij leek wel wat onder de indruk want hij floot enkele minuten later voor een penalty aan de andere kant, na een discutabele overtreding van keeper Visser. Harraou profiteerde.

De drie punten leken ook naar RCH te gaan toen de bal na een voorzet van rechts door invaller Sergio Burke in de goal werd geschoten. Spaarnwoude was duidelijk gefrustreerd, Joey Hoogeboom uitte zijn frustraties in een duel dat in een directe rode kaart resulteerde.

Spaarnwoude trainer Stephan Spruijt, ex-speler en trainer van RCH, dirigeerde zijn troepen voorwaarts voor de laatste seconden. Na een domme overtreding van RCH kreeg Spaarnwoude een vrije trap op de 16 meter, Stephan Clarenburg nam plaats achter de bal en krulde de bal prachtig over de muur heen in de korte hoek. De scheidsrechter floot direct af en zo kwam deze verhitte wedstrijd tot een einde.

RCH: Van Drunen, Said (68. Klosteren), Chabbouk (77. Burke), Ceylan (46. Van wel), Scheper, R. Harraou, IJssel, El Khamlichi, M. Harraou, Moal (75. Bouzeya), Deri

Spaarnwoude: Visser, B. Vink, N. Vink, Clarenburg, Klute, Herder, Van de Deijl (64. Kroon), Van der Aar, Hoogeboom, De Vries, Rutte (77. Fokke)

derde klasse

RCHSpaarnwoude3-3

17. Harraou (pen) 1-0, 45. Van de Deijl 1-1, 75. Rutte 1-2, 80. Harraou (pen) 2-2, 90. Burke 3-2, 90+1 Rood Hoogeboom, 90+4 Clarenburg 3-3.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen