Hollandia T werkt hard maar is te lief voor counterend Vrone

Ron Weinbrecher
Tuitjenhorn

Het gevreesde scenario ontrolde zich na anderhalve minuut voor zijn ogen. ,,Vrone op voorsprong en dat moet je tegen die ploeg niet doen, want zij kunnen heel goed op de counter spelen”, analyseerde trainer Marco Boots van Hollandia T na het verloren duel. Hollandia T toonde karakter door een 0-2 achterstand weg te poetsen, maar binnen vijf minuten stond de 2-4 op het bord. Vrone counterde vrolijk door naar 2-6.

Binnen twee minuten lag de bal in het Tuitjehorner doel. ,,Vanaf de kant leek het een houdbare vrije trap”, zag Boots. ,,En dan loop je meteen achter de feiten aan, want dat wil Vrone graag. Inzakken en dan scoren in de omschakeling.” Nog voor rust verdubbelden de Pancrassers de score en leek de strijd al beslist, maar Hollandia T toonde veerkracht en via Kick Glas en Koen Hollenberg werd het in de 51e en 58e minuut 2-2. ,,Toen dacht ik: nu pakken we Vrone. Erop en erover.” De oefenmeester werd binnen vijf minuten ontnuchterd door de snelle Dennis Konijn die twee keer raak schoot. ,,Knullig uit handen gegeven. Domme persoonlijke fouten, niet meelopen, niet goed dekken, dat zag er niet goed uit. Veel te lief ook in mijn ogen. Iedereen werkt hard, maar we brengen te kort en het is aan mij om daar dinsdag weer aan te werken.”

Memorabel was nog wel de gelijkmaker van Koen Hollenberg die de bal van ver over de verbouwereerde keeper schoot. De ploeg schoot er uiteindelijk weinig mee op.

Hollandia T - Vrone 2-6.

Doelpuntenmakers Hollandia T: Glas, Hollenberg.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen