Jongen (13) uit Syrië niet langer vermist in Callantsoog; gezond en wel bij bekenden [update]

Politiewagens bij de brandweerkazerne in Callantsoog in verband met de vermissing van een 13-jarige jonegn uit Syrië.

Politiewagens bij de brandweerkazerne in Callantsoog in verband met de vermissing van een 13-jarige jonegn uit Syrië.© Foto GlocalMedia

Richard Zut
Callantsoog

De 13-jarige jongen die sinds zaterdagmiddag werd vermist in Callantsoog is terecht. Hij was op eigen initiatief op pad gegaan en verblijft bij bekenden, laat de politie zondagmiddag weten.

De politiewoordvoerder liet eerder weten dat het om een Syrische jongen gaat die als asielzoeker gevlucht is uit zijn vaderland. Het was niet bekend of hij alleen of met zijn ouders in Nederland is.

Hij verblijft pas sinds enkele weken in Callantsoog, waar hij sinds gistermiddag onvindbaar bleek te zijn. Zaterdagavond 18.00 uur werd een via Burgernet een grote zoekactie op touw gezet, maar ondanks de inzet van diverse hulpdiensten en een helikopter werd hij niet gevonden.

Voor het laatst was hij zaterdagmiddag rond 14.00 uur gesignaleerd aan de Van Brederodestraat in Callantsoog. De politie riep iedereen op die hem toen of daarna nog had gezien om contact op te nemen.

Op de facebookpagina ’Je bent een Callantsoger als’ boden vele inwoners aan om mee te helpen bij eventuele verdere zoekacties.

Lees ook: Vermiste jongen (13) uit omgeving Callantsoog is terecht

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.