Hockeysters Bloemendaal tonen karakter tegen Pinoké en schrijven in een weekeinde vier punten bij

Jan Warmerdam
Amsterdam

Na de 3-2 winst vrijdag tegen Victoria reisde Bloemendaal zondag naar het Amsterdamse Bos voor de confrontatie tegen subtopper Pinoké. De ploeg van coach Dave Smolenaars speelde verdienstelijk met 3-3 gelijk en staat nu achtste op de ranglijst met negen punten uit evenzoveel duels.

De ambitie van de ploeg om in het rechterrijtje van de hoofdklasse een vooraanstaande rol te spelen, hoeft na negen wedstrijden niet de koelkast in. Maar om die ambitie een steviger basis te geven in de tweede seizoenshelft, die op 6 maart 2022 start, is het handig om in de resterende duels tot de winterstop minimaal zes punten te vergaren. Wat met de wedstrijden uit tegen SCHC en Hurley en de duels thuis tegen HDM en Oranje-Rood mogelijk lijkt.

Tegen Pinoké leek het uitbreiden van het puntentotaal er in eerste instantie niet in te zitten. ,,Pinoké was beter en kreeg kansen om te scoren”, was Smolenaars eerlijk. De thuisploeg drukte het overwicht in slechts één treffer uit. Na de pauze maakte Carmel Bosch vlot gelijk. Waarna Pinoké opnieuw de duimschroeven hanteerde en Bloemendaal moest verdedigen. Binnen drie minuten namen de gastvrouwen een 3-1 voorsprong. Smolenaars: ,,Op dat moment was er nog tien minuten te gaan. Het flitste door mij heen dat het lastig zou worden om nog een goed resultaat te halen.”

Zijn ploeg gooide evenwel niet de handdoek in de ring. ,,Sterker, de meiden speelden in de slotfase uitstekend.” Met succes. Eerst rondde Bosch een actie van Ankelein Baardemans af. En zes minuten voor tijd liet Demi Hilterman haar elfde treffer van het seizoen aantekenen door een strafcorner feilloos raak te pushen. ,,Al met al een mooi weekend waarin we vier punten pakken. Natuurlijk, er zijn altijd verbeterpunten, vooral verdedigend. Maar we kunnen doelpunten maken en tegen Pinoké toonden we karakter.”

hockey hoofdklasse

PinokéBloemendaal3-3

18. Steensma 1-0, 41. Bosch 1-1, 56. Stam 2-1 (sc),59. Westenberg 3-1 (sb), 60. Bosch 3-2, 64. Hilterman 3-3 (sc)

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen