Broodnodige zege voor Veerhuys: zaalvoetballers buigen tegen AGOVV achterstand om in voorsprong

Het Veerhuys van trainer Najib Taki boekte tegen AGOVV de tweede zege van het seizoen en klom erdoor naar de achtste plek op de ranglijst.© Archieffoto Erik Rietman

Vincent Schot
Apeldoorn

De zaalvoetballers van Veerhuys hebben zichzelf vrijdagavond een goede dienst bewezen. De ploeg van coach Najib Taki won op bezoek bij AGOVV in Apeldoorn met 4-5.

Wil de Hoornse club zich scharen bij de beste acht clubs van het reguliere seizoen, om in het tweede deel van de competitie mee te doen om de bovenste plekken, dan moet het winnen van gelijkgestemden. Veerhuys liet dat dit nog prille seizoen al na tegen Tigers Roermond (2-2) en zvv Den Haag (3-3) en dus zou de top acht bij een nieuwe uitglijder langzaam maar zeker uit zicht raken.

In Apeldoorn dreigde dat ook te gebeuren voor de ploeg van Taki; AGOVV stond halverwege met 3-1 voor en gunde Veerhuys maar weinig échte kansen. De gasten lieten zich echter niet van de wijs brengen en na de aansluitingstreffer roken deze bloed. Binnen een paar minuten stond het 3-4. AGOVV haalde daarop de keeper naar de kant om met een extra veldspeler nog iets te forceren, maar dat pakte averechts uit. Veerhuys scoorde eerst nog de 3-5, voordat de uiteindelijke 4-5 viel.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen