Vermiste jongen (13) uit omgeving Callantsoog is terecht [update]

© Foto GLOCALmedia

© Foto GLOCALmedia

1 / 2
Internetredactie
Callantsoog

De 13-jarige jongen die sinds zaterdag werd vermist in de omgeving van Callantsoog is terecht. Dat laat de politie zondag weten. Bij de zoektocht werd ook een politiehelikopter ingezet.

Een politiewoordvoerder laat weten dat de jongen op eigen initiatief op pad was gegaan en daarna onbereikbaar was. Hij is in goede gezondheid bij bekenden van hem. Er is contact met de jongen geweest.

Zaterdagavond werd om 18.00 uur een Burgernetactie gestart voor de vermiste jongen. Hij zou rond 14.00 uur voor het laatst gezien zijn in de omgeving van de Van Brederodestraat in Callantsoog.

In het Burgernetbericht werd opgeroepen uit te kijken naar een licht getinte jongen met kort zwart haar. Hij droeg zaterdagmiddag een zwarte jas met bruine capuchon, een blauwe broek en witte schoenen.

De politie deed ook zondag nog onderzoek naar de vermissing. Iedereen die de jongen na 14.00 uur nog had gezien, werd gevraagd om zich bij de politie te melden.

© Foto GLOCALmedia

Met een helikopter werd zaterdagavond gezocht in Callantsoog en het duingebied. De politiewoordvoerder liet eerder weten dat dit vaker gebeurt bij dit soort vermissingen: ‘Om zo snel mogelijk, en soms lastig begaanbaar gebied, te doorzoeken. Helaas is bij de zoekactie van zaterdagavond de jongen dus niet gevonden.’

Naast politie werden ook de brandweer, Reddingsbrigade en de KNRM ingezet bij de zoekactie.

Lees ook: Jongen (13) uit Syrië niet langer vermist in Callantsoog; gezond en wel bij bekenden [update]

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.