VZV pakt uit en maakt van return in Europees handbal een formaliteit

Van onze verslaggever
’t Veld

De handbalsters van JuRo/Unirek VZV zijn de tweede ronde van het toernooi om de European Cup zeer voortvarend gestart. Het eerste van twee duels tegen KHF Ferizaj uit Kosovo, die beide in ’t Zijveld worden afgewerkt, leverde een 35-14 zege op voor de Veldtemsen.

Na een moeizame start van VZV, waardoor de bezoeksters uit Kosovo aanvankelijk aardig bij konden blijven, werd het verschil gaandeweg de eerste helft toch zichtbaar. Het tempo van VZV lag beduidend hoger dan dat van de visite. Na een kwartier spelen stond er een stand van 13-4 op het scorebord. Die al ruime voorsprong werd uitgebouwd naar een 22-8 ruststand.

In de tweede helft was de start wederom moeizaam. Na zestien minuten was er pas tien keer raak geschoten, voor beide teams vijf goals. VZV wist de voorsprong niet uit te bouwen maar schakelde een tandje bij, was gretig en effectief terwijl KHF Ferizaj moeite had met het tempo en slordig spel liet zien. Met name Jane Kramer had het zeer naar haar zin en liet zes treffers noteren.

(Tekst gaat door onder de foto)

Rome Steverink die van Kwiek naar VZV kwam gaat omhoog en zal met succes uithalen© Foto Patrick Hogervorst

Door de 35-14 eindstand is de return zondagmiddag vanaf 13 u een formaliteit. Coach Rolf Schulte: ,,Het is moeilijk om in de dekking je focus te houden als een tegenstander zo langzaam speelt. De speelsters hebben zich echter goed aan de afspraken gehouden.”

Scores VZV: Maud Kruijer 5, Rome Steverink 3, Silvana Koppe 4, Jane Kramer 6, Esma Staal 1, Albertine Abube 2, Tessa Fijnheer 2, Carmen vd Kroon 4, Anna Buter 5, Lynn Klesser 3.

Het eerste succes wordt gevierd met de als altijd loyale en trouwe aanhang© Foto Patrick Hogervorst

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen