Sparen op de app bij winkeliers Medemblik met LivingLAB

Sparen met de ’Winkelen in Medemblik’-app.

Sparen met de ’Winkelen in Medemblik’-app.© Foto aangeleverd

Ronneke van der Genugten
Medemblik

Een app waar klanten in Medemblik makkelijk kunnen sparen bij alle aangesloten winkels. ‘Winkelen-in-Medemblik’ kan vanaf 1 november gedownload worden.

Het spaarsysteem maakt onderdeel uit van een nieuw te lanceren platform. ‘Loyalty Platform Medemblik LivingLAB’ moet bijdragen aan de klantbinding en online zichtbaarheid van individuele winkels plus het winkelgebied als geheel.

Digitalisering van de winkelstraat is op landelijk niveau een belangrijk onderwerp. Medemblik is de eerste gemeente in Noord-Holland die op deze manier het centrum van de stad breed uitruilt op een digitaal platform.

Steeds meer consumenten kopen online en bezoeken platforms op internet voordat ze iets kopen. Om toekomstbestendig te zijn, ontwikkelen fysieke winkels zich steeds meer als een test-, vermaak- en ontmoetingslocatie.

Spaarapp

Horeca- en winkeliersvereniging MEVO ziet de ‘Winkelen in Medemblik’-app als een mooie kans om in te spelen op deze ontwikkeling.

Het is de bedoeling dat winkeliers met elkaar gaan samenwerken om aantrekkelijke spaardoelen en gezamenlijke acties op de app te presenteren. De winkeliers worden 12 maanden technisch ondersteund door scholieren van S.G. De Dijk. Vanuit het project ‘Digitalisering MKB’, doen BIM-studenten van Hogeschool Inholland tijdens het LivingLAB onderzoek naar de mogelijkheden om de klantloyaliteit te optimaliseren.

Met de winkelapp spaart de klant bij veel winkels tegelijk.

Met de winkelapp spaart de klant bij veel winkels tegelijk.© Foto aangeleverd

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen