Biljartpromotor Arie Dick Muntjewerf krijgt een lintje; Koninklijke onderscheiding als kers op de taart bij viering halve eeuw lidmaatschap Krijt op Tijd (KOT)

Loco-burgemeester Jok Kruit heeft de trotse Arie Dick Muntjewerf zojuist zijn koninklijke onderscheiding opgespeld. Links mevrouw Muntjewerf.

Loco-burgemeester Jok Kruit heeft de trotse Arie Dick Muntjewerf zojuist zijn koninklijke onderscheiding opgespeld. Links mevrouw Muntjewerf.© Foto Pierre Mettes

Richard Zut
Dirkshorn

Arie Dick Muntjewerf uit Stroet dacht ’slechts’ in het zonnetje gezet te worden voor zijn vijftigjarig lidmaatschap van biljartvereniging KOT (Krijt op Tijd). Tot zijn grote verrassing kreeg hij als bonus een koninklijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Joke Kruit.

Muntjewerf (67) kreeg het lintje vrijdagavond opgespeld in dorpshuis De Kastanjeboom tijdens de viering van zijn vijftigjarig lidmaatschap. Ook opende biljartvereniging KOT het nieuwe seizoen op deze avond.

De Stroeter is al een halve eeuw lid van biljartclub Krijt op Tijd (KOT) in Dirkshorn. In 1999 werd hij secretaris van deze club. en dat is hij nog steeds. De functie van secretaris vult Muntjewerf ruim in. Hij verzorgt niet alleen de notulen en ledenadministratie. Ook doet hij de redactie van de website en facebookpagina. Heel Dirkshorn weet van de activiteiten van KOT dankzij Muntjewerfs bijdragen op de dorpswebsite ‘Dirkshorn Bruist’.

Daarnaast zet hij zijn technische kennis in voor de club en promoot hij het biljarten waar hij maar kan.

Hij is van grote betekenis voor de club en de biljartwereld daarbuiten. Sinds 1985 is Muntjewerf arbiter in district Noord West Nederland, in 1987 werd hij na een examen gewestelijk arbiter.

Bestuursvoorzitter

Hij is nu clubscheidsrechter, gewestelijk arbiter en districtsarbiter voor het arbiterskorps van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond. Dat houdt in dat hij onder meer wedstrijden leidt bij lokale toernooien, districtswedstrijden en (gewestelijke) finales. Sinds 2020 is hij ook bestuursvoorzitter van het arbiterskorps in district Noord-West Nederland.

Buurtbus

Daarnaast is Muntjewerf sinds 2019 ook nog vrijwillig chauffeur op de buurtbus Zijpe/Harenkarspel.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.