Den Helder Suns bij Aris wel erop, maar in verlenging niet erover [video]

Stan van den Elzen zette de ommekeer in gang. Het was niet genoeg voor een Helderse zege

Stan van den Elzen zette de ommekeer in gang. Het was niet genoeg voor een Helderse zege© Archieffoto

Ruud Ramler
Leeuwarden

Aris Leeuwarden had een verlenging nodig om het basketbalduel tegen Den Helder Suns in zijn voordeel te beslissen (86-78). En daar zag met nog zeven minuten te gaan bij een marge van twaalf in Fries voordeel (66-54) zeker niet naar uit.

De thuisclub had het voordeel in de eerste helft (41-30). De Suns trokken dat verschil met name in de slotfase van het tweede deel recht door het derde (13-18) en vierde kwart (18-24) te winnen, 71-71. In de verlenging, die neerkwam op een potje driepunters schieten, misten de bezoekers de juiste richting om de tweede zege in deze competitie te boeken.

Dat de Suns het nog tot een verlenging konden laten komen was al een prestatie op zich. Met een 0-12 run werd de 66-54 achterstand gerepareerd. Tot 70-70 was er evenwicht voor Ben Kovac met nog twintig tellen op de klok de eerste Helderse voorsprong op het bord bracht.

Het lukte de Luxemburger die met een uit negen bepaald ongelukkig was van grotere afstand, vervolgens niet om de winst binnen te halen. Ook zijn ultieme driepunter tegen sluitingstijd viel niet.

Met 11 punten scoorde hij de helft van wat Stan van den Elzen (5 op 9 twee- en 4 op 7 driepunters met ook nog eens 6 assists) liet noteren. Yarick Brussen kwam tot 10 punten en 13 rebounds. Sam van Oostrum was goed voor 8 punten.

Peter van Noord benadrukte dat er andermaal een grote stap was gezet. ,,Als je dit vergelijkt met drie weken geleden zijn we veel verder’’, aldus de coach. ,,We krijgen nog twee spelletjes om het zelfs in ons voordeel te beslissen. Hier moeten we van leren. Daarom wordt het maandag en dinsdag video kijken.’’

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen