Initiatievenbudget Haarlem leidt tot veel positieve energie. Gemeente steekt er meer geld in

Wethouder Robert Berkhout van Haarlem: ’Het is hartverwarmend om te zien hoeveel initiatieven voor ontmoeting er in de stad worden bedacht en aangedragen.’

Wethouder Robert Berkhout van Haarlem: ’Het is hartverwarmend om te zien hoeveel initiatieven voor ontmoeting er in de stad worden bedacht en aangedragen.’© Foto United Photos/Paul Vreeker

Jaap Timmers
Haarlem

De gemeente Haarlem heeft het Corona Initiatievenbudget met 75.000 euro verhoogd. Iedereen die een vernieuwend plan heeft om inwoners bij elkaar te brengen en te helpen, kan een aanvraag doen voor een bedrag van maximaal 10.000 euro.

Het potje is bestemd voor alle inwoners van Haarlem, en mensen die in de stad werken. Ook culturele en maatschappelijke organisaties en (sport)verenigingen mogen aankloppen. Ondernemers kunnen er een beroep op doen, tenzij het initiatief volledig commercieel is.

Het gemeentelijke initiatievenpotje bestaat sinds augustus van dit jaar. Er was 125.000 euro in gestort. De bodem komt in zicht. Volgens de gemeente wordt het geld goed besteed en leidt het tot ’veel positieve energie’. Veel Haarlemmers ondervinden nog steeds gevolgen van de coronacrisis.

Het geld is bedoeld voor kleinschalige activiteiten die bijdragen aan het herstel van de stad, in maatschappelijk en economisch opzicht.

Wethouder Robbert Berkhout laat op de website van de gemeente weten: ,,Het is hartverwarmend om te zien hoeveel initiatieven voor ontmoeting er in de stad worden bedacht en aangedragen. Van de gezamenlijke clean-up day tot een ladies only event in Schalkwijk. Het is wel duidelijk dat we elkaar in de stad enorm hebben gemist. Ik hoop dat er nog meer mooie ideeën realiseerbaar worden nu we meer budget beschikbaar hebben kunnen stellen.”

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen