Thailand verwelkomt ingeënte buitenlanders zonder quarantaine

ANP Producties | Bron: ANP

De Thaise autoriteiten laten vanaf 1 november weer een heleboel buitenlanders, onder wie veel toeristen, toe zonder ze te verplichten in quarantaine te gaan. Er is vrijdag een lijst van 46 landen gepresenteerd van waar gevaccineerde reizigers naar Thailand kunnen vliegen, aldus The Bangkok Post. Op de lijst staan België en Nederland ook, maar Luxemburg niet.

Maar de gastvrijheid is onderhevig aan een heleboel andere regels. De autoriteiten verwachten dat toeristen naar bepaalde luchthavens bij populaire bestemmingen vliegen en dat ze enige tijd op die bestemming blijven en niet meteen gaan rondtrekken.

De volledige vaccinatie van de reiziger moet twee weken voor de aankomst zijn afgerond. De reiziger moet ook minimaal drie weken in het land van vertrek hebben vertoefd voor de reis naar Thailand begon. Bovendien moet hij kort voor de vliegreis een coronatest doen en een reisverzekering hebben afgesloten die minimaal 43.000 euro dekt. Bij aankomst wordt nog een coronatest gedaan en in afwachting van de uitslag moet er in een door de autoriteiten geselecteerd hotel worden overnacht.

Het land hoopt ondanks de coronabureaucratie op de terugkeer van toeristen. Voor de coronamaatregelen het reizen vrijwel onmogelijk maakten, bezochten in 2019 bijna veertig miljoen toeristen het Zuidoost-Aziatische land. Ze gaven gemiddeld 1400 euro per bezoeker uit. Zij zorgden zo voor minstens 12 procent van het bruto binnenlands product.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.