Overeenstemming over woonplan Limmerkoog; windvang Uitgeester molen gegarandeerd

2016, Open Molendag bij De Dog in Uitgeest.

2016, Open Molendag bij De Dog in Uitgeest.© Archieffoto Heleen Vink

Van onze verslaggever
Uitgeest

Het woonplan van ontwikkelaar Limmerkoog BV gaat door. Omdat windvang van molen De Dog nu is gegarandeerd, zijn Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) en gemeente Uitgeest akkoord.

In het plan is de hoogte van twee gebouwen naar beneden gebracht, zodat de wieken van de molen goed kunnen blijven draaien. De windvang was voor HHNK eerder reden om bezwaar in te dienen tegen het plan en beroep in te stellen bij de Raad van State. Het laatste is uiteindelijk ingetrokken.

(Tekst gaat door onder de foto)

De kassen van Baars maken plaats voor woningbouw.

De kassen van Baars maken plaats voor woningbouw.© Archieffoto Wim Egas

De verloederde ’kassen van Baars’ aan de Geesterweg in Uitgeest worden gesloopt. Voor wethouder Jelle Brouwer betekent dit dat Uitgeest en de noordelijke entree van het dorp ’een stukje mooier’ worden. „We verenigen zo het historische met het toekomstige beeld van Uitgeest.” Er worden elf woningen gebouwd waarvan zes koopwoningen van rond de €200.000.’

Het plan maakt nog gebruik van de voormalige ’Ruimte voor Ruimte’-regeling. Deze is bedoeld om voormalige boerenbedrijven te saneren voor woningbouw. Hierdoor wordt vaak de ruimtelijke kwaliteit verbeterd.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen