Groot Haarlems Kinderkerstkoor in de startblokken. Wie wil meezingen, kan komen kijken

© Foto Groot Haarlems Kinderkerstkoor

Jaap Timmers
Haarlem

Honderden kinderen zongen de afgelopen vijftien jaar mee in het Groot Haarlems Kinderkerstkoor. De zanggroep onder leiding van muziekdocent en dirigent Annelies Kole komt maandag voor het eerst bij elkaar. Wie wil meedoen, kan daar - in het Verhalenhuis Haarlem, de sfeer proeven.

Het koor begeleidt traditioneel de kersmusical in de Immanuelkerk. De groep staat open voor iedereen van 6 tot en met 12 jaar uit heel Haarlem. Alle gezindten zijn welkom, ook kinderen zonder kerkelijke achtergrond.

De musical, waarvoor later de repetities beginnen, heet ’Lichtjes in het donker’. De liedjes zijn modern en begrijpelijk. Ze worden in een sfeervolle en soms swingende setting gezongen. Ook worden dansjes ingestudeerd.

Deelname kost 25 euro. Deze contributie is voor tien keer zingen. De eerste bijeenkomsten, waar kinderen gratis kunnen komen ’proeven’, zijn op de maandagen van 25 oktober en 1 november van 18.30 tot 19.15 uur in Verhalenhuis Haarlem, Egmondstraat 7 in Haarlem-Noord. Aanmelden voor deze proefsessies is noodzakelijk, via livingcoloursmuziek.nl of kinderkerstkoor@telfort.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen