Subsidiepot voor aardgasvrij wonen van gemeente Haarlem is leeg

Voor de aanschaf en installatie van een elektrisch kooktoestel is maximaal 225 euro aan te vragen.

Voor de aanschaf en installatie van een elektrisch kooktoestel is maximaal 225 euro aan te vragen.© Archieffoto ANP

Redactie

Sinds 2019 kunnen Haarlemmers subsidie aanvragen voor het aardgasvrij maken van hun woningen. Maar het subsidieplafond is bijna bereikt, laat de gemeente weten. Tot 10 november kunnen de laatste gelukkigen een aanvraag indienen.

Met de regeling kunnen Haarlemmers de kosten voor het verwijderen van de gasaansluiting door de netbeheerder terugkrijgen. Dat is alleen relevant voor mensen die het gas voor 1 maart 2021 hebben afgesloten, want sinds die datum is het verwijderen van de gasaanlsuiting tijdelijk kosteloos.

Daarnaast is er tot 3.000 euro aan te vragen voor andere gemaakte kosten, waaronder het verzwaren van de elektriciteitsaansluiting en het aanpassen van de meterkast door een elektricien. Voor de aanschaf en installatie van een elektrisch kooktoestel is maximaal 225 euro aan te vragen.

Al 230 Haarlemmers maakten gebruik van de subsidieregeling, die bedoeld was als ’stimulans om het aardgas de deur uit te doen’. Haarlem was een van de weinig gemeenten in Nederland die zo’n regeling had. Naast de gemeentelijke subsidie zijn er ook landelijke subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van het huis.

De subsidie van de gemeente Haarlem vraag je aan via de website: haarlem.nl/subsidie-haarlem-aardgasvrij

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen