Kermis komt op toeren in Zwaag; beveiliging houdt bezoekers aan huisregels

Kermis in Zwaag.

Kermis in Zwaag.© Foto Marcel Rob

Eric Molenaar
Zwaag

Kinderen vermaken zich in de Cityhopper van de Alkmaarse familie Vader, die een van de luidruchtigste attracties is op de kermis in Zwaag.

Nog tot en met zondag is het feest in het dorp, met veel klassieke attracties, zoals de vliegtuigmolen, zweefmolen, touwtjetrek, ballengooien, een schiettent, botsauto’s, eendjes vissen en een trampoline. Uiteraard ontbreken de oliebollen en de suikerspin niet. De kermis staat opgesteld nabij de hoek van de Pastoor Nuijenstraat en de Groenewoud.

(Tekst gaat door onder de foto)

Op het kermisterrein gelden huisregels.

Op het kermisterrein gelden huisregels.© Foto Mediahuis / Eric Molenaar

Bij de toegangen tot het terrein staan hekken. Vier mensen van Compleet Security uit Opmeer houden een oogje in het zeil, onder meer om te voorkomen dat jongeren de boel komen verpesten, zoals vorige maand bij de kermis in Hoogkarspel gebeurde.

(Tekst gaat door onder de foto)

Onder meer samenscholing en hoodies zijn verboden.

Onder meer samenscholing en hoodies zijn verboden.© Foto Mediahuis/Eric Molenaar

De beveiligers, die ook bij partycentrum de Witte Valk actief zijn, houden de bezoekers aan de huisregels die op grote spandoeken bij de toegang te lezen zijn. Zo is samenscholen met meer dan vijf personen verboden en is het evenmin toegestaan hoodies en andere capuchons te dragen. Vanwege het minder goede weer is het nog niet tot echte drukte gekomen. Maar de weersvooruitzichten voor het weekend zijn gunstig.

Lees ook: Gastheren en -vrouwen aan de toegangspoort van kermis in Zwaag.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen