Bestuurder van gestolen auto negeert stopteken in IJmuiden, wordt pas aangehouden na wilde achtervolging tot Haarlem

Internetredactie
IJMUIDEN

Een automobilist heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een stopteken van de politie in IJmuiden genegeerd. Hij racete ervandoor en werd na een wilde achtervolging pas in Haarlem aangehouden. De auto bleek eerder dit jaar te zijn gestolen.

Bij het zien van het stopteken, trapte de man op het gaspedaal en reed met 100 kilometer per uur de bebouwde kom uit. Via IJmuiden, Driehuis, en Santpoort-Noord, waarbij de bestuurder van de auto meerdere overtredingen maakte, is de achtervolging uiteindelijk gestopt op de Eemstraat in Haarlem-Noord.

De bestuurder wilde te voet vluchten, maar werd na een korte sprint opgepakt door politieagenten. Op basis van een speekseltest is vastgesteld dat de man mogelijk onder invloed was van cocaïne en amfetamine.

De auto waarin de verdachte reed, bleek in augustus te zijn gestolen in Zandvoort. De kentekenplaten waren op 17 oktober gestolen in Haarlem. De auto is in beslag genomen en de verdachte zit vast voor verhoor. Het gaat om een 59-jarige man uit Haarlem.

Meer nieuws uit IJmond