Beloning voor AZ-aanvoerder Owen Wijndal: Louis van Gaal neemt hem op in voorselectie

© Foto ANP/Ed van de Pol

Van onze verslaggever
Zeist

AZ-verdediger Owen Wijndal is, voor het eerst sinds het EK, opgenomen in de voorselectie van Oranje.

Wijndal kampte al tijdens het EK van afgelopen zomer met een blessure aan het schaambeen en ondervindt daar nog altijd enige hinder van. De laatste weken raakt Wijndal, dit jaar de aanvoerder bij AZ, steeds beter in vorm. Dat is ook bondscoach Louis van Gaal opgevallen. Die heeft hem nu voor het eerst opgenomen in de voorselectie.

Ook voor Arnaut Danjuma Groeneveld is plaats in de voorselectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen. De aanvaller van Villarreal ontbrak tijdens de vorige interlandperiode, maar werd later toch opgeroepen om Cody Gakpo te vervangen.

De voorselectie bestaat in totaal uit dertig spelers. „Dat is bewust wat meer dan normaal. We hebben op dit moment echter te maken met jongens die kampen met blessures”, aldus Van Gaal. „En verder heeft een aantal internationals weinig speelminuten in de benen. Vandaar de keuze voor een wat grotere groep.”

Keeper Mark Flekken maakt opnieuw deel uit van de voorselectie, evenals onder anderen Tyrell Malacia (Feyenoord) en Devyne Rensch (Ajax). De definitieve selectie wordt op vrijdag 5 november bekendgemaakt.

Het Nederlands elftal speelt op zaterdag 13 november tegen Montenegro en drie dagen later is Noorwegen de laatste tegenstander in de WK-kwalificatie.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen