26 messen, 2 luchtbuksen en een alarmpistool ingeleverd bij messeninleveractie in West-Friesland: ’Elk wapen is er een’

Bij jongerencentrum Inventas werd dit mes ingeleverd.© Marcel Rob

Monique Bankras
Hoorn

In West-Friesland zijn tijdens de landelijke messeninleveractie 26 messen, twee luchtbuksen en een alarmpistool ingeleverd. Dat laat een woordvoerder van de politie desgevraagd weten.

Tussen 11 en 17 oktober konden mensen anoniem en zonder straf wapens inleveren bij onder meer politiebureaus en jongerencentra.

De actie ’Drop je knife en doe wat met je life’ was voornamelijk gericht op jongeren. Naast het verminderen van wapenbezit is het doel ook duidelijk maken dat een wapen dragen niet normaal en erg gevaarlijk is.

Er werden naast messen dus ook andere wapens ingeleverd. ,,Elk wapen is er eentje minder op straat”, aldus een politiewoordvoerder. ,,Binnen is binnen.”

In heel Noord-Holland - met uitzondering van het Gooi en Amsterdam - werden 257 messen ingenomen, daarnaast ook andere wapens en munitie. Landelijk werden 3300 wapens ingeleverd.

Lees ook: Opvallend ’mes’ ingeleverd bij Jongerencentrum Inventas in Grootebroek, wat meedoet aan landelijke campagne ’Drop je knife en doe iets met je life’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen