Een gulle lach blijft uit tijdens uitzwaaiduel van Hovocubo: de zege op RKAV Volendam geeft slechts reden tot een glimlach

Vincent Schot
Hoorn

Het competitieduel met Volendam van vrijdagavond werd door Hovocubo neergezet als uitzwaaiwedstrijd. Het werd een afscheid met een kleine glimlach: 5-1.

De zaalvoetballers vertrekken dinsdag naar Bosnië en Herzegovina om Nederland te vertegenwoordigen in de Champions League. Geen schade oplopen en de ongeslagen status in de eredivisie behouden waren dan ook de voornaamste uitgangspunten. Maar om er een afscheid van het publiek van te maken met een gulle lach op het gezicht was een doelpuntrijke avond gewenst.

Dat de ongeslagen status behouden zou worden, stond eigenlijk al vast voordat de bal rolde in De Opgang. Hovocubo herbergt dit seizoen simpelweg te veel kwaliteit om zich te verslikken in ploegen als Volendam. En om geen kleerscheuren op te lopen hield trainer Sander van Dijk Karim Mossaoui en Yoshua St. Juste de hele wedstrijd aan de kant.

Wat restte was er dus een wedstrijd van maken waarin de score lekker zou oplopen. In de eerste minuten leek dat wel goed te zitten: binnen zes minuten stond er een 4-1 voorsprong op het bord en opnieuw leek een monsterscore in de maak.

Toch werd het een afscheid met een kleine glimlach want na die bliksemstart bleek Hovocubo met het hoofd toch vooral al te zitten bij de duels met de kampioenen van Moldavië, Finland en Bosnië en Herzegovina die wachten. Het duel verloor dan ook al snel alle sjeu. Van beide kanten waren er kansen, maar er werd alleen na rust nog één keer gescoord door Appie Attahiri.

Hovocubo-RKAV Volendam 5-1.

1. Attahiri 1-0, 3. Charraoui 2-0, 4. Schilder 2-1, 5. Bouyouzan 3-1, 6. Mellah 4-1, 30. Attahiri 5-1.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen