Marokko bereid om aantal vluchten naar Nederland toe te staan

ANP Producties | Bron: ANP

Marokko heeft zich bereid verklaard om op korte termijn een aantal commerciële vluchten toe te staan om Nederlanders naar huis te brengen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt op Twitter dat dat de uitkomst is van een gesprek met de Nederlandse ambassadeur Jeroen Roodenburg en het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

"Verdere details zijn nu nog niet beschikbaar, maar zullen zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt door de betreffende luchtvaartmaatschappijen", aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter.

Vanaf woensdagnacht heeft Marokko een vliegverbod ingesteld met Nederland, omdat het aantal coronabesmettingen in ons land snel stijgt. Het verbod geldt ook voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Andere route

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadde reizigers van en naar Marokko woensdag al aan om zo snel mogelijk een andere route te zoeken. Via "andere nabij Nederland gelegen landen", zoals België, kan nog wel gereisd worden. Ook vanuit Duitsland geldt een vliegverbod.

Het is niet bekend hoeveel mensen precies geraakt worden door het vliegverbod. Via vliegmaatschappij Transavia zijn de afgelopen dagen ongeveer 3500 mensen naar Marokko gevlogen. Hoeveel van hen daar nog verblijven, kon een woordvoerder niet zeggen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.